Met veel pijn in ons speelpleinhart annuleren we wegens de COVID19 maatregelen de paasvakantie

Wegens de nieuwe covid19 maatregelen is het voor ons onmogelijk om ons speelplein te organiseren en annuleren we onze paasvakantie.

De ouders die hun kinderen hebben ingeschreven ontvingen een mail met verdere informatie.

We danken jullie voor het begrip in deze beslissing. Wees veilig en vooral gezond.

Onze vrijwilligers werken alvast aan een fantastische zomervakantie. Hopelijk tot dan!

Enkel laki’s

We beseffen dat het voor de ouders heel moeilijk is dat jullie kinderen nergens naartoe mogen. Daarom hebben we enkele ideeën voor jullie opgeschreven.

Neem film kijken naar een volgend level!

Film kijken is een leuke en rustige activiteit die je met je kinderen kan doen. Gezellig film kijken in de zetel is maar gewoontjes geworden.  Neem het daarom deze paasvakantie naar een volgend level.

De uitdaging: teamwerk en puzzelen!

Kinderen bouwen samen met hun ouders een fantastisch fort. Maak het zo groot, of zo klein als je wil. Hier zal je zeker een middag mee bezig zijn.

Wat heb je nodig? Veel lakens/bed overtrekken/dekens, wasknijpers, touw, kussens, een matras en versiering (lichtjes, vlaggetjes, leuke knuffels …).

Eerst maken we de ruimte voor de tv vrij zodat we lekker veel plaats hebben voor ons fort (de zetels mogen blijven staan). Je haalt een twee eenpersoonsmatrassen of één dubbele matras  op de grond. Dit is de basis van je fort. Gebruikt touw en wasknijpers om de lakens boven de matras te bevestigen. Je kan de lakens o.a. bevestigen aan stoelen die je rond het fort plaatst. Zorg voor een opening voor de tv. Om het echt gezellig te maken kan je de TV mee in het fort steken. Vraag je kinderen om input. Uit ervaring hebben we gemerkt dat de kinderen op Kwik Kwak geweldige ideeën hebben om een fort te bouwen. Versier binnen met lichtjes, vlaggetjes en kussens. Kruip er gezellig in en geniet van je favoriete film.

Voor inspiratie kan je altijd zoeken op Pinterest naar: fort blanket.

Yes dag, een dag waar je Ja zegt op alle ideeën van de kinderen.

Hebben jullie de film Yes dat al gezien? Hierin zie je twee ouders die vinden dat ze te vaak nee zeggen en hier verandering in willen brengen. Zo krijgen hun kinderen een Yes day. Een dag waar de ouders ja op alles moeten zeggen. Er gelden natuurlijk wel enkele regels om deze dag in goede banen te leiden. Zo hadden de ouders in de film de volgende regels:
– we blijven binnen een bepaald budget
– we blijven binnen een straal van xx km rond ons huis

Pas gerust deze regels aan en/of voeg er enkele toe. De kinderen in de film stelden een bord met 5 activiteiten op waar de ouders ja op moesten zeggen.

Gaan jullie deze uitdaging aan?

Binnenkort plaatsen we meer inspiratie op ons tik tok account.

Volg ons op Tik Tok!